Закрыть
|← Старое Новое →|

марс

Провідні експерти НАСА говорять, що висока концентрація мінералів у воді в ранні періоди існування планети, швидше за все, робила її непридатною для життя навіть найвитриваліших мікробів, передає ВВС.
Американський марсоход "Оппортьюніті" вивчив сліди на каменях, які колись омивала вода. Проаналізувавши дані, учені дійшли висновку, що середовище було одночасно кислотним і солонимДоктор Ендрю Кнолл, член дослідницької команди, яка обробляла дані з Марса, і біолог Гарвардського університету, говорить, що знахідка "затягує петлю на можливому житті".
У грудні 2007 року учені заявляли, що в зразках марсіанського грунту, узятих марсоходом "Спірит", містяться докази можливості існування життя на планеті.
Зараз, виступаючи на щорічній зустрічі Американської асоціації просування науки, Кнолл заявив, що умови марсіанського клімату в останні чотири мільярди років вимагали б від живих організмів дуже великих зусиль для виживання.
"Середовище було настільки солоним, що лише жменька відомих земних істот мала б примарний шанс вижити там за найвдалішого збігу обставин", - сказав доктор Кнолл.
Два американських марсохода - "Оппортьюніті" і "Спірит" - провели на Марсі вже більше 1400 днів, пропрацювавши набагато довше запланованого терміну.
Зараз НАСА покладає надії на апарат "Фенікс", який повинен прибути на Червону планету 25 травня.
"Фенікс" має опуститися на поверхню Марса в районі північного полюса, де він спробує виявити сліди життя - минулого або нинішнього.
Марсоход наступного покоління - "Марсіанські наукові лабораторії" (MSL) - залишить Землю в 2009 році, і повинен буде досягти мети в 2010.
Апарат нового покоління удвічі більший і втричі важчий за "Спірит" і "Оппортьюніті". MSL повинен буде узяти зразки грунту і каменів і проаналізувати їх на предмет органічних компонентів
 Голосов: 9 Просм.: 2204 Комментариев: 3
Категория:   Разное
Автор:  я*сама*нежность17 февраля´08 16:57
 Вернуться наверх
Комментариев (3)
Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Пользователи, которые нарушают эти правила грубо или систематически, будут заблокированы.
Полная версия правил
Осталось 350 символов
Если вы не видите картинку с контрольными символами, это означает, что в вашем браузере отключена поддержка графики. Включите ее и перегрузите страницу.
Отсортировать по дате Вниз
vova    21.02.2008, 20:22
Оценка:  0
vova
нормально, давай ще таке.
все б сміятися...
Лапочка  (аноним)  18.02.2008, 15:20
Оценка:  0
Лапочка
"Очень полезная информация!И очень,лично мне,нужная!"
Но в чём прикол???
margo  (аноним)  18.02.2008, 11:17
Оценка:  0
margo
Ну очень смешной прикол. Просто нет слов.)))
Реклама
Мы в соцсетях
Реклама
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее здесь