Закрыть
|← Старое Новое →|

Антисанітарія, або казочка про парубка Остапа та дохтура

Жив собі парубок Остап. Жив, не тужив, землю орав, врожаї збирав, по неділях чарку випивав, після церкви. Та от вгораздило його захворіти. Ну, не довго думаючи, запряг він конячку і гайда до дохтура. Дохтур парубка ретельно оглянув і з фронту і з тилу, у рота заглянув, раціоном поцікавився. Остап, добра душа, все йому виклав. Дохтур насупив брови, спохмурнів та мовчки сів писати рецепта. Виписав, протягнув рецепта парубку, той його у шапку, шапку на голову і гайда додому, через аптеку.

Аж увечері чує — хтось у двері стукотить, та ще й наполегливо так. “Кого це принесло?” - подумав Остап. Відчиняє — а ж на порозі дохтур. “Ну що, - каже - Остапе, прийшов я поглянути, як ти мої вказівки виконуєш, як за здоров’ям своїм слідкуєш. Людина я відповідальна, до чужої біди небайдужа, то ж на самоті тебе не покину”. І почалося у Остапа нове життя. Найпершим ділом дохтур навів порядки у хаті. Потім склав парубку дюже корисну і науково обґрунтовану дієту. Далі відвадив від нього усіх друзів та дівчат. Мовляв антисанітарію розводять. Котика з хати викинув, бо то також антисанітарія. Взагалі цим загадковим словом він пояснював геть усе. Підйом о шостій, відбій о двадцять першій, харчуватися за годинником... Зажурився Остап. Живе у своїй хаті неначе у турмі. Вже й хвороба пройшла, а дохтур все не йде, все життя парубку “налагоджує”.

Воно й не дивно. Дохтур був одинаком, жив у величезній порожній хаті. З усіх своїх царських квадратніх метрів використовував тіко веранду, яку гарненько обставив, та комору, на іншому кінці хати. А все інше стояло покинуте і занедбане. Бо не мав дохтур часу зайнятися своєю хатою, коли навколо стільки хворих та антисанітарії.

Так і жили вони поки не сконали. Остап так і не одружився, діточок не завів. Друзі від нього поодверталися. Та йому вже було байдуже. Головне щоб не було антисанітарії. Головне, щоб дохтур був задоволений...

Всі персонажі та події вигадані. Будь яке співпадіння з реальними людьми або країнами — є випадковістю або плодом Вашої уяви.
 Голосов: 28 Просм.: 3447 Комментариев: 0
Категория:   Разное
Теги: разное
Автор:  Рулон_Шпалерів19 сентября´10 1:23
 Вернуться наверх
Комментариев (0)
Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Пользователи, которые нарушают эти правила грубо или систематически, будут заблокированы.
Полная версия правил
Осталось 350 символов
Если вы не видите картинку с контрольными символами, это означает, что в вашем браузере отключена поддержка графики. Включите ее и перегрузите страницу.
Реклама
Мы в соцсетях
Реклама
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее здесь